Den bedste fra Skolekogebogen
Der er ikke noget som helst sundt over den her opskrift på banankage. Men alle elsker den, sååå… den er til din snydedag 😉
Den er ikke helt autentisk, men næsten. Jeg har ændret portionsstørrelsen fra skolestørrelse til familiestørrelse og lidt på sukkeret for smagens skyld.
INGREDIENSER
- 150 g smør
- 140 g sukker
- 100 g mørk farin (eller bare mere sukker)
- 2 æg
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vanillesukker
- 1/2 tsk nelliker
- 1 knivspids muskat
- 400 g banan
BEMÆRK: Hvis bananerne skal smages, skal de helst være sorte, ikke rådne eller mugne, men godt overmodne og bløde.
FREMGANGSMÅDE
- Rør blødgjort smør, sukker og æg, til sukkeret er smeltet.
- Bland mel, hævemidler og krydderier forsigtigt i.
- Hak bananerne i små stykker og vend dem i dejen.
- Kom dejen i en smurt eller foret bageform og drys øverst med kanelsukker.
- Bag ca. 40 minutter ved 200 grader
Opskriften kan skrives ud nedenfor.
Tilbage til OPSKRIFTER
Kommentarer, spørgsmål eller relevant viden, du gerne vil dele?
Lad os få en snak på BulletproofGranddads facebookside.
UDSKRIV
Download opskrift som pdf eller skriv ud: