Det Gode Brød

Det Gode Brød - min goto opskrift.

Min goto opskrift på brød, der virker hver gang

Jeg faldt tilfældigt over den her opskrift på Det Gode Brød i et lokalblad for mange år siden, og den har været min redning adskillige gange, når jeg naivt har lovet at være den, der kommer med hjemmebagt brød. Når jeg bruger vendingen “min redning”, så er det fordi den her opskrift virker hver gang, og alle synes, at det er et fantastisk brød.

Du kan med fordel lave en langtidshævet udgave af det samme brød. det bliver det kun bedre af. Så nøjes du bare med 10 gram gær og lader dejen stå i køleskab natten over.

INGREDIENSER

  • 1 l vand
  • 25 g gær
  • 1-1,5 Kg hvedemel
  • 75 g sukker
  • 100 g kerner efter smag
  • 1 spsk salt

FREMGANGSMÅDE 

  1. Rør det hele sammen
    – doser melet til du har en lidt våd grødagtig konsistens
  2. Rør dejen ca. 15-20 minutter til dejen bliver sej 
  3. Slå to brød op af dejen og lad dem hæve under klæde i en fire-fem timer
  4. Bag 30-35 minutter ved 225 grader varmluft

Så bliver det da ikke nemmere.

Variant: LANGTIDSHÆVET 

Langtidshævningen giver et mere smagfuldt brød og frigiver flere næringsstoffer fra melet.

  1. Brug kun 10 g gær
  2. Rør en fordej ud af vand, 500 g af melet og alt sukkeret og lad den stå ved stuetemperatur en times tid, til der kommer små bobler på overfladen – altså til gæringen er gået i gang.
  3. Tilsæt salt og resten af melet.
    – doser melet til du har en lidt våd grødagtig konsistens
  4. Rør dejen ca. 15-20 minutter til dejen bliver sej 
  5. Stil i køleskab til næste dag.
  6. Slå to brød op af dejen og lad dem hæve under klæde i en to-tre timer
  7. Bag 30-35 minutter ved 225 grader varmluft

Opskriften kan skrives ud nedenfor.

Tilbage til OPSKRIFTER


Kommentarer, spørgsmål eller relevant viden, du gerne vil dele?
Lad os få en snak på BulletproofGranddads facebookside.

UDSKRIV

Download opskrift som pdf eller skriv ud: